+ Abrir categorías

Pioneres de cinema

Projecte d’investigació audiovisual educatiu i divulgatiu que ens apropa al treball que les dones han desenvolupat en l’àmbit cinematogràfic: www.pioneresdelcinema.cat/

Què és “La dimensió poc coneguda: Pioneres del cinema”?

· Una exposició al Museu del Cinema (del 8 de març fins l’1 de juny del 2014) on es podran veure Quatre assaigs audiovisuals (dedicats a GUIONISTES/ CINEASTES/MUNTADORES/ACTRIUS) i quatre obres d’Andrea Btoy.

· Un espai virtual online que ampliarà els continguts i referències de les 4 peces audiovisuals amb entrevistes il·lustrades a professionals i experts/es dels diferents temes, amb referències i bibliografies, notícies i enllaços claus.

NOTA1: Les entrevistes online són un espai en procés que pretenem anar ampliant, entrevistant a figures no només de l’àmbit cinematogràfic, sinó també d’altres àmbits que puguin aportar coneixements en l’àmbit dels estudis sobre «Gènere i cultura» atenent-nos, sobretot, a tot el que té a veure amb la «cultura visual».

NOTA 2: No pretenem ser exhaustives, els quatre assajos que es poden veure al Museu del Cinema i les entrevistes il·lustrades que estan en aquest bloc, no són una indexació de totes les dones que han treballat i que treballen en cinema, sinó un testimoni d’aquelles realitzadores, guionistes, muntadores i actrius que han dotat l’ofici d’una qualitat tècnica, estilística, conceptual o política rellevant. En quant a les figures del “present”, hem intentat destacar les noves generacions de professionals del cinema, amb l’excepció de la secció de les actrius degut a les pròpies regles que el tema comporta. Des del punt de vista assagístic, tampoc és una reconstrucció històrica, sinó més aviat un recull d’algunes tesis importants en la història del feminisme aplicat a la història del cinema, així com un fresc d’un llegat audiovisual que volem ressaltar.

«La dimensió poc coneguda: pioneres del cinema» from PIONERES DEL CINEMA on Vimeo.
Canal Pioneres del Cinema: http://vimeo.com/pioneresdelcinema/videos

Blog Pioneres del Cinema: http://www.pioneresdelcinema.cat/

Museu del Cinema de Girona: http://www.museudelcinema.cat/esp/exposicions.php

 

RECOMENDAR A MIS AMIG@S

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Categorias