+ Abrir categorías

Voces de refugiadas

Colòmbia és un país en guerra des dels anys setanta. Les violacions als Drets Humans són constants i existeixen més de 5,9 milions de persones desplaçades obligatòriament. La violència sexual és una arma de guerra que s’aplica en un grau major a les líders camperoles, sindicals i indígenes. La voracitat del conflicte ha deixat un èxode molt difícil de quantificar.
A Espanya, una vintena de refugiades s’organitzen des de 2007 al voltant de la “ Mesa de Apoyo a la Defensa de los Derechos Humanos de las Mujeres y la Paz en Colombia”. Des de fa temps, treballen per a que les seues propostes com a refugiades s’incloguen en el procés de negociació entre el Govern i la guerrilla de la FARC, que, des de 2012, se segueix a L’Havana (Cuba).
Les refugiades a Espanya desitgen que la seua història s’escolte i es tinga en compte per a una pau amb veritat, justícia, reparació i garanties de no repetició.

Guió i direcció: Sergi Tarin (2015)
Producció: Mesa de Apoyo a la Defensa de los Derechos Humanos de las Mujeres y la Paz en Colombia amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.
Producció executiva: Consuelo Vidal Hernándis – Atelier ONGD
Grafisme i post-producció: Esther Albert
Intervenen: Leonora Castaño Cano, Claudia García Giraldo, Alba Teresa Higuera Buitrago, María del Socorro Vivas Bonilla.
Durada: 23’ 41”

Acte organitzat per la Mesa de Apoyo i AtelierONGD, amb la col·laboració de l’Octubre CCC.

Font: CCC

RECOMENDAR A MIS AMIG@S

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Categorias