+ Abrir categorías

Promoción del 81

En el marc de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha presentat el documental ‘Promoción del 81’ que narra la incorporació de les dones a la Policia Local de València, abans coneguda com a Policia Municipal, que es va produir el 3 d’agost de 1981.

El documental ‘Promoción del 81’ s’estrenarà demà en les instal·lacions del Centre Esportiu-Cultural La Petxina i, al llarg de 45 minuts, explica les condicions en les quals es van incorporar 29 dones, la majoria de les quals segueixen treballant en la Policia Local de València. Les agents de la promoció, ha recordat, van haver d’enfrontar-se a les reticències de part de la societat, que no les va acceptar inicialment.

“El documental pretén remoure consciències, no oblidar mai la història, els passos que s’han donat avant per a no retrocedir mai”, ha assegurat la regidora de Protecció Ciutadana, que ha recordat que va ser l’alcalde socialista Ricard Pérez Casado qui en 1981 va facilitar la incorporació de les dones a la Policia Local. “Va ser un any difícil, l’any del colp d’estat, però també l’any en el qual es va celebrar la primera marató de València; i el documental també arreplega estes fites: és una fotografia d’una època de lluita, igual que les 29 dones que es van incorporar, van lluitar per conquistar drets, espai i visibilitat”, ha assenyalat la regidora de Protecció Ciutadana.

“Actualment hi ha 211 dones en la Policia Local de València, un 13 % del total de la plantilla, per açò hem sigut un dels primers municipis que ens hem acollit a la Llei 17/2017, de 13 de desembre, de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana”. “Cal treballar per una Policia Local, per una administració en definitiva, molt més equilibrada”, ha conclòs Menguzzato.

Acceder al trailer.

Fuente: Ajuntament de València

Más noticias:

‘Promoción del 81’: cuando la mujer irrumpió en la Policía Local de València.

«Ponías una multa y te mandaban a fregar»

Estrenan «Promoción del 81» sobre las primeras mujeres policías de València

Las primeras mujeres policía de València, en un documental

RECOMENDAR A MIS AMIG@S

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Categorias