+ Abrir categorías

Parar i començar

El Grup Raïm és un equip de treball i estudi permanent, format per professors de secundària de l’especialitat de FOL que, amb una clara vocació pedagògica, naix per desenvolupar col•lectivament una tasca d’innovació i investigació educativa dirigida a la generació original de recursos didàctics aplicables a l’especialitat . Entre els seus principals fins trobem els de socialitzar i democratitzar els recursos, treballar nous llenguatges i promoure la reflexió sobre tots aquells aspectes relacionats amb la pràctica docent de la Formació Professional.

La idea fonamental de Parar i començar és aportar un material (arguments, imatges…) per a reflexionar sobre la participació dels ciutadans en la configuració de les normes que els afecten com a subjectes d’una comunitat. Ens interessa mostrar la vaga com un fenomen que ha de ser observat des de diferents punts de vista per abastar el seu significat complet.

El documental es posiciona d’una forma clara en favor del tema que tracta, que es podria resumir en la necessitat de mantindre aquest instrument per a la participació així com, afavorir una interpretació de la realitat fonamentada en una dimensió col·lectiva. La peça assumeix com un dels seus objectius el de produir una reflexió crítica que enllaçaria amb la idea del «teatre èpic», és a dir, amb la conveniència de confrontar el contingut amb el punt de vista de l’espectador.

Grup Raïm

clip

idea original, guió i realització: Grup Raïm

Postproducció de vídeo: María José Villalobos.

Postproducció de so: Cristian Bonet. Estudi 29.

música

«A la vaga»

Lletra: adaptació de Raïm a partir de la lletra de la cançó «A la huelga» de Sánchez Ferlosio. Arranjaments i ukelele: Andreu García. Veu: Anna Franco.

«Cançó instrumental»

Música i interpretació: David Reig.

«Tornarem al carrer»

Música i lletra: Gabi. Bateria: José María Barea.

«Lobito Bueno»

Text de Juan Goytisolo, adaptació música David Reig a partir de la versió de Paco Ibañez. Veus Lobito: Candela, Mario, Joan, Mar, Angel i Estela.

Totes les cançons han sigut enregistrades a Estudi 29 d’Estivella.

als que han fet possible el projecte… Javier de Lucas, Carlos Alfonso Mellado, Emilio Lamas, Joan Sifre, Ramiro Reig, Fernando Gabarra, Isadora Guàrdia, Amat Sànchez, Javier López, CIERVAL, Roberto Romero, Ferran García, La Federació d´ensenyament de CCOO del País Valencià, Iván Burriel, Gràcia Gil, Eduardo Castro, José Luis Martín, Els alumnes dels CFGM Impressió i Preimpressió Digital del´IEs Carrús (Elx), Raül Canals …el nostre agraïment.

Serà Benvingut tothom que vulga defensar aquells drets que obtingueren la nostra gent.
No hi haurà cap poder que ature una multitud.

Tornarem al carrer i ens manifestarem.

WEB OFICIAL

RECOMENDAR A MIS AMIG@S

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Categorias